Hvad er flexleasing og operationel leasing?

Privatleasing > Hvad er flexleasing og operationel leasing?

Hvad er flexleasing?

Med flexleasing (også kaldet finansiel leasing) får du betalt din bil gennem et leasingselskab. Det betyder, at du betaler et fast beløb og en procentdel af bilens registreringsafgift hver måned. Flexleasing fungerer sammenligneligt med et billån, hvor du betaler af på købet af en bil.

Med flexleasing deler du betalingen af registreringsafgift i rater. Det vil altså sige, at ved flexleasing af en bil betaler du en forholdsmæssig afgift, som betales løbende gennem leasingperioden.

Den forholdsmæssige betaling af afgift betyder, at flere vælger flexleasing, hvis de ønsker at lease en mere eksklusiv og dyr bil, hvor afgiften er høj.

Ved en flexleasingaftale fastlægges et årligt kørselsforbrug for den periode, som bilen flexleases i. Ud fra kørselsbehovet beregnes en månedlig ydelse samt en restværdi på bilen ved aftalens udløb.

Ved flexleasing er du selv ansvarlig for udgifter til service og vedligehold. Derfor koster flexleasing typisk mindre per måned end operationel leasing. Du har derimod en mindre økonomisk sikkerhed, da du kan løbe ind i uforudsete udgifter til service og vedligeholdelse, som du selv skal betale.

Når din flexleasingaftale udløber, er du forpligtet til at købe eller sælge bilen videre, mens du med operationel leasing blot skal aflevere bilen tilbage til leasingfirmaet, når leasingperioden er slut. Leasingaftaler indgået med flexleasing kan oftest ikke opsiges under leasingperioden.

Fordele ved flexleasing

Fordelene ved flexleasing dækker over:

  • Frit antal kilometer
  • Lav månedlig ydelse

Vær opmærksom på at du selv skal finde en køber til bilen, når leasingperioden slutter. Under leasingperioden kender du ikke alle dine udgifter, som det er tilfældet ved operationel leasing.

Hvad er operationel leasing?

GoMore tilbyder operationel leasing (også kaldet privatleasing) af mange typer biler på forskellige kontrakter. Operationel leasing kan sammenlignes med at leje en bil i en periode fra 1 til 36 måneder. Du betaler en fast lav månedlig ydelse for brugsretten til bilen, og med GoMore er service og forsikring af din leasingbil altid inkluderet. Operationel leasing giver dig en stor tryghed og sparer dig for uforudsete udgifter til bilen.

Med operationel leasing skal du ikke finansiere eller afdrage på handelsværdien af bilen. Du skal heller ikke bekymre dig om restværdien på din leasingbil. Når din kontrakt udløber, skal du blot aflevere bilen tilbage. Du undgår derfor at skulle købe eller sælge bilen, når leasingperioden er slut. Har du brug for en ny bil, står vi klar til at hjælpe.

Som leasingtager har du oftest stor fleksibilitet ved operationel leasing, da mange leasingaftaler kommer med mulighed for opsigelse undervejs. Hos GoMore kan du lease nye og brugte biler på kortere kontrakter fra 6-12 måneder og længere kontrakter fra 12-36 måneder. Muligheden for opsigelse afhænger af kontrakttypen. Vores længere kontrakter løber op til 36 måneder, men du kan altid aflevere bilen efter 12 måneder.

Vil du blot have bil i en enkelt sæson, har vi også fleksible kontrakter fra 1-4 måneder eller faste kontrakter på 4 måneder. Ved disse to typer af kontrakter lejer du teknisk set bilen i de ønskede måneder. Det betyder, at kontrakten er en lejekontrakt og ikke en form for operationel leasing.

Se mere om korttidsleasing med GoMore

Fordele ved operationel leasing

Fordelene ved operationel leasing hos GoMore dækker over:

  • Aflever bilen, når din aftale udløber
  • Fast månedlig ydelse inklusive service og forsikring
  • Fra 12 måneders binding
  • Skift bil uden at skulle sælge først

Vær opmærksom på, at operationelle leasingaftaler kommer med et fast antal kilometer per måned i kontrakten.

Hos GoMore får du altid mange kilometer med i din leasingaftale. På vores 12-36 måneders kontrakter er der som udgangspunkt altid inkluderet 25.000 kilometer per år i din leasingaftale. Vælger du en af vores el- eller hybridbiler får du 15.000 kilometer per år. Ved de fleste af vores leasingaftaler kan du justere antallet af kilometer efter behov.

Alle GoMore leasingbiler fås på operationelle leasingkontrakter, hvor du ikke skal bekymre dig om bilens restværdi. Du hæfter nemlig ikke for bilens restværdi efter endt leasingperiode.

Læs mere om leasing uden bekymring om restværdi

Hvad er forskellene på operationel leasing og flexleasing?

Den største forskel på operationel leasing og flexleasing kommer til udtryk, når din leasingaftale udløber. Ved operationel leasing kan du blot levere bilen tilbage igen, fordi du ikke ejer den. Ved flexleasing er du forpligtet til at købe bilen eller sælge den, fordi du har afdraget på bilen hver måned som en form for betaling, hvor du også har betalt registreringsafgift.

Operationel leasing giver en større fleksibilitet, da din leasingaftales som oftest kan opsiges undervejs i leasingperioden. Ved flexleasing kan aftalen ikke opsiges før tid.

Flexleasing er ofte billigere end operationel leasing. Du er dog selv ansvarlig for vedligeholdelse, service og reparationer. Ved operationel leasing er service og forsikring inkluderet i den månedlige ydelse.

Leasing med GoMore

GoMore Leasing tilbyder operationel leasing af mange typer biler på forskellige kontrakter.

Vi har både brugte og nye, elektriske og konventionelle samt store og små biler. Vores kontrakter kan være lange eller korte og faste eller fleksible, så du kan have bil efter behov.

Se vores udvalg af biler til operationel privatleasing

Som noget særligt med GoMore Leasing kan du udleje din bil i dit nabolag, når du ikke bruger den. På den måde kan du sænke din månedlige ydelse, mens du bidrager til, at færre mennesker får behov for at eje bil.

Se mere om udlejning med GoMore

GoMore Leasing er den bedste måde at have bil på

Lav månedlig ydelse inklusiv forsikring og service. Udlej bilen på GoMore og få hjælp til at dække dine udgifter.

Populære leasingbiler

Se alle leasingbiler