Martin fortæller om at udleje sin camper

Anna Bartels
Anna Bartels · 1. juni 2022

Sommeren nærmer sig og ligeledes gør solskinsvejret, ferien og de gode oplevelser. Vi fortæller ofte om udlejning af biler, og hvordan det er den bedste måde at leje bil på, fordi man kan vælge lige præcis den bil, man har brug for. Stor, lille, rummelig eller byvenlig. I dag skal vi tale lidt om autocampere.

Vi har nemlig taget en snak med Martin, der sammen med sin kone udlejer deres Volkswagen California og kommer til at tjene 23.000 kr. på den i juli måned.

Derfor deler jeg min autocamper på GoMore

Martin havde drømt om en California i mange år, men den var måske lidt for dyr, i forhold til hvad budgettet rakte til. En dag fik han dog en ide og fremlagde den for konen: “Jeg drømmer om at eje en California, og jeg har en idé om, hvordan vi kan realisere det. Vi kan leje den ud”. De blev enige om, at hvis de udlejede den på GoMore, kunne de ved hjælp af indtjeningen få hjælp til at betale afdraget af lånet, og så kunne det pludselig godt hænge sammen. 

Martin skrev også til en anden udlejer, der var virkelig glad for det. “Man kan godt være øm over sådan en dyr bil, men jeg vidste, at jeg bare blev nødt til bare at kaste mig ud i det”, fortæller Martin. Han tog billeder og oprettede bilprofilen, og så gik der ganske kort tid, før første anmodning dukkede op.

Vil du udleje din autocamper? Læs mere her.

Gode oplevelser til dem, økonomisk støtte til mig

Martin husker tydeligt den første lejer. En familie fra Aarhus med tre børn, der ville tage en måned ud af kalenderen for at campere rundt omkring i Spanien. “Jeg elsker, hvordan jeg kan give andre oplevelser, samtidigt med at jeg selv realiserer min drøm og får hjælp til det økonomiske. Det er jo en win win situation og deleøkonomi i bedste forstand”, fortæller Martin. 

Dem der lejer Martins autocamper, beskriver han selv som mennesker, der går op i at passe på bilen. Han er tryg ved at dele sin bil. Han ved, at der vil opstå slitage, fordi bilen bliver brugt, og ting vil gå i stykker. Men skulle det ske, at lejer kommer til at lave en skade, er det dækket af forsikringen gennem GoMore. Spørger du Martin, er det meget bedre, at hans bil bliver brugt og giver andre gode oplevelser, end at den står stille derhjemme.

Til dig, der overvejer at udleje din autocamper

Der var to ting, Martin lige skulle komme sig over for at leje hans nye autocamper ud. “Lidt ligesom hvis man udlejer sin lejlighed på AirBnB, skal man komme sig over, at fremmede mennesker kommer til at slide på bilen og sove i den”, fortæller han.

Derudover kunne Martin hurtigt se, at han ville komme til at tjene mere end 50.000 kr. om året, og det betød, at han skulle lave regnskab og betale moms af indtægten.“Jeg overvejede i starten, om jeg bare skulle holde mig under 50.000, så jeg ikke behøvede at lave momsregnskab og oprette en enkeltmandsvirksomhed og CVR-nummer. Men helt ærligt – det er faktisk ret simpelt. Der findes flere gratis regnskabsprogrammer, der automatisk indberetter til skat, og der kan du få al den hjælp, du har brug for.”, anbefaler han og understreger, at det har gjort en stor forskel for ham. Læs mere om moms ved udlejning.

Sådan ser regnestykket ud

Forår og sommer er højsæson for udlejning af autocampere, og det er derfor et godt tidspunkt at starte. Martin og hans kone planlægger ofte deres ferie udenom andres bookinger, og det har de også gjort denne sommer. Som det ser ud nu, står Martins autocamper til at tjene små 11.000 kr. i juni med 12 udlejningsdage og omkring 23.000 kr. i juli med 21 udlejningsdage.

Den gennemsnitlige VW California på GoMore:

  • har en indtægt på 1.200 kr pr. udlejningsdag
  • bliver gennemsnitligt udlejet 6 dage i streg med en samlet indtjening på 4.800 kr
  • tjener 9.000 kr samlet i juli måned

De mest aktive VW California-ejere tjener 24.000 kr. på årets bedste måned og 82.000 kr. om året. I GoMore arbejder vi lige nu på en ny perioderabat til fordel for dig, der udlejer, som vi forventer vil generere en højere indtægt.

Bundfradrag ved privat udlejning

Når du deler din bil med andre, kan du få del af bundfradraget for privat biludlejning – indført for at fremme bildeling. I 2022 er fradraget på 10.800 kr. for konventionelle biler. Beløbet er pr person, og det vil sige, at Martin og hans kone kan tjene 21.600 kr., før de skal betale skat. For el- eller plug-in hybridbiler er fradraget 20.000 kroner pr person eller 40.000 pr par. Resten af indtægten har derudover et fradrag på 40%, hvilket vil sige, at det kun er de resterende 60% over bundfradraget, der skal betales skat af. 

Vil du udleje din autocamper? Du kan altid booke et online møde med GoMores Rental Team til en snak. Send os en mail på keyless@gomore.dk med ønsket tid og dato.