Hvordan kan vi hjælpe?

Hjælp hjem Leasing GoMore Leasing Forskellen mellem en udbetaling og et depositum

Forskellen mellem en udbetaling og et depositum

Når man indgår en leasingaftale, er det vigtigt at forstå de økonomiske forpligtelser, der er gældende, fx i forhold til forskellen mellem udbetaling og depositum. Disse begreber bruges ofte i flæng, men de tjener forskellige formål i forbindelse med leasing af bil.

Hvad er en udbetaling?

  • Formål: Udbetalingen er en første betaling, der foretages, når du indgår en leasingaftale. Denne betaling foretages, før bilen bestilles og klargøres til dig.

  • Indflydelse på de månedlige betalinger: En udbetaling sænker dine månedlige leasingydelser, hvilket gør det til en omkostningseffektiv løsning, hvis du har penge til rådighed på forhånd.

  • Kan ikke refunderes: I modsætning til depositum returneres udbetalinger ikke ved leasingperiodens udløb.

  • Variabilitet: Udbetalingens størrelse afhænger af den specifikke bilmodel og tilbuddets vilkår. Der er ikke behov for udbetaling i alle tilfælde. Det vil fremgå tydeligt af leasingtilbuddet, om der kræves udbetaling.

Hvad er et depositum?

  • Formål: På nogle bilmodeller betales der et depositum i stedet for en udbetaling. Det fungerer som en sikkerhedsforanstaltning for leasingselskabet.

  • Kan refunderes: Depositummet refunderes fuldt ud ved tilbagelevering af bilen, forudsat at bilen ikke er beskadiget, har kørt for langt eller lignende.

  • Beløb: Ligesom udbetalingen varierer også størrelsen på depositummet afhængigt af bilmodellen. Det vil være udspecificeret i leasingtilbuddet.

Sammenligning af udbetaling og depositum

Både udbetaling og depositum er således udgifter, der finder sted forud for leasing af en bil, men de tjener forskellige formål og har forskellige konsekvenser for din økonomi:

  • Udbetaling reducerer dine månedlige leasingudgifter, men bliver ikke refunderet.

  • Depositum sikrer leasingaftalen og kan refunderes fuldt ud i henhold til aftalens vilkår, forudsat at der ikke er opstået skader eller kontraktbrud.

Leasing uden omkostninger på forhånd

I nogle tilfælde tilbyder GoMore leasingmuligheder uden krav om udbetaling eller depositum. I tilfælde, hvor det er gældende, vil det tydeligt fremgå i leasingtilbuddet.

Hvis du har brug for flere oplysninger om udbetaling eller depositum, er du velkommen til at kontakte GoMore Support.

Fandt du, hvad du skulle bruge?