Hvordan kan vi hjælpe?

Hjælp Biludlejning Hjælp til biludlejere Sådan indsender du en skadesanmeldelse

Sådan indsender du en skadesanmeldelse

Hvis din bil bliver beskadiget under en udlejning på GoMore, og det ikke er blevet rapporteret i lejekontrakten i vores app, er det vigtigt at rapportere denne skade med det samme for at sikre en smidig skadesproces med forsikringen. Her er en trinvis vejledning i, hvordan du indsender en skadesanmeldelse direkte fra din profil.

Hvornår skal man anmelde en skade

  • Omgående rapportering: Du bør rapportere enhver skade, så snart du opdager den, enten i forbindelse med overdragelsen fra en lejer eller kort tid efter. Det er vigtigt at anmelde hurtigt, da det letter forsikringsprocessen og sikrer, at du er dækket.

Sådan anmelder du en skade

1: Gå ind på din GoMore-profil

  • Gå til den specifikke udlejning: Log ind på din bilprofil og gå til siden for den specifikke udlejning, hvor skaden skete for at starte skadesanmeldelsesprocessen.

2: Gå til bilprofilen

  • Alternativt: Du kan også starte skadesanmeldelsesprocessen fra din bilprofil. Gå til afsnittet "Skader og anmeldelser", hvor du kan rapportere problemer, der ikke er knyttet til en bestemt udlejning.

3: Start anmeldelsen

  • Fra din udlejning eller din bilprofil skal du klikke på "Start skadesanmeldelse" for at starte processen.

4: Angiv detaljer og dokumentation

  • Beskriv skaden: Beskriv tydeligt skaden. Vær specifik med hensyn til, hvor på køretøjet skaden er placeret, og hvor alvorlig den er.

  • Upload dokumentation: Vedhæft fotos eller anden dokumentation af skaden. Det kan være nærbilleder af de beskadigede områder, et større billede af hele bilen og eventuelle relevante dokumenter som fx politirapporter eller tredjepartsvurderinger.

5: Gennemgå og indsend

  • Slutkontrol: Gennemgå alle de oplysninger, du har indtastet, for at sikre, at de er korrekte og fyldestgørende.

  • Når du er sikker på, at alle oplysninger er korrekte, og at alle nødvendige dokumenter er vedhæftet, indsender du anmeldelsen til behandling.

Når du har indsendt din anmeldelse

Når din skadesanmeldelse er indsendt, vil GoMore Support gennemgå den og træffe beslutning om næste skridt. Det kan indebære yderligere vurderinger, kontakt til lejeren eller direkte fortsættelse af forsikringsprocessen.

Bemærk, at hvis vi ikke kan bevise, at en lejer er ansvarlig, kan GoMore ikke holdes ansvarlig for at dække skaden.

Alt i alt

At indsende en skadesanmeldelse på GoMore er en enkel proces, der er designet til at beskytte både udlejere og lejere samt sikre rettidig kompensation for eventuelle skader, der er opstået under udlejningen. Ved at rapportere skader hurtigt og give grundig dokumentation hjælper du med at sikre, at erstatningsprocessen forløber så effektivt som muligt.

Fandt du, hvad du skulle bruge?