Tryg tilbagelevering af din leasingbil

Ellen Hougaard
Ellen Hougaard · 15. oktober 2021

Tilbagelevering kan give anledning til spørgsmål og bekymringer hos mange, når de leaser for første gang. Jeg forklarer her, hvordan aflevering af leasingbiler fungerer, når du leaser med GoMore.

Hvornår kan jeg aflevere leasingbilen?

De fleste af vores leasingaftaler er 12-36 måneder. Det betyder, at du indgår en leasingaftale på 36 måneder med mulighed for at beholde bilen i hele perioden. Efter de første 11 måneder kan du vælge at opsige aftalen med én måneds varsel til udgangen af en måned. Det koster ikke noget at opsige aftalen inden de 36 måneder, og du opsiger din aftale ved at sende os en mail på leasing@gomore.dk.

Hvordan bliver leasingbilen gennemgået og af hvem?

Når du leaser en bil i 12-36 måneder gennem GoMore, skal du altid aflevere bilen tilbage til en FDM eller Applus+ station nær dig. Stationerne er specialiserede i professionel og uvildig gennemgang af leasingbiler ud fra fastsatte krav for tilbagelevering. Det vil sige, at din bil bliver gennemgået af en tredje part, der ikke er involveret i din leasingaftale.

Synsstationerne har et sæt faste retningslinjer, som bilen gennemgås efter. Retningslinjerne står beskrevet i afleveringsguiden, som du modtager sammen med din leasingkontrakt, når du leaser med GoMore. Du kan se et eksempel på en afleveringsguide her.

Hvad skal jeg betale ved tilbagelevering?

Flere kan frygte en ekstra regning for eventuelle småskrammer, som bilen har fået under leasingperioden. Her er det vigtigt at vide, at små skader kan accepteres som følge af almindeligt slitage og vil ikke udløse en ekstra betaling. Du kan læse om retningslinjer for vurdering af skader i afleveringsguiden.

39% af GoMores leasingtagere bliver ikke opkrævet ekstra omkostninger, når de afleverer deres leasingbil tilbage. De resterende 61% betaler i gennemsnit 3.130 kroner, hvilket både dækker skader på bilen, mangler og eventuelt overkørte kilometer.

Hvis du har kørt flere kilometer end det inkluderede antal i din leasingaftale (12-36 mdr.), betaler du 0,80 kroner per overkørt kilometer. Antallet af kilometer opgøres også af synsstationen, når du afleverer bilen.

Hvordan afleverer jeg bilen?

Når din leasingaftale nærmer sig udløb, vil du få tilsendt et link og blive bedt om at booke tid hos en FDM eller Applus+ synsstation nær dig. Når du afleverer din bil på den aftalte dato, vil en fagperson fra synsstationen gennemgå bilen ud fra afleveringsguiden. 

Vi anbefaler, at du er til stede under gennemgangen, så du har mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Efter gennemgangen bekræfter du eventuelle anmærkninger og får en kvittering på aflevering. Uanset om du deltager i gennemgangen eller ej, får du tilsendt en elektronisk afleveringsrapport, der beskriver eventuelle skader eller overkørte kilometer.

Hvad skal jeg huske inden aflevering?

Her er et overblik over, hvad du skal huske, inden du afleverer din bil:

  • Hvis du har vinterdæk på, skal du huske at få skiftet og afleverer på sommerdæk. Har du en vinterdækaftale via Rubberduck, skal du opsige aftalen inden aflevering
  • Bilen skal afleveres nyvasket, rengjort indvendigt, støvsuget og tømt for private effekter
  • Hvis du har GoMore Nøglefri installeret, skal du huske at booke tid til afinstallation inden aflevering
  • Er der et GoMore klistermærke på din leasingbil, skal du blot lade det sidde. Synsstationen fjerner det ved aflevering
  • Medbring bilens instruktionsbog og servicehæfte, del 1 af registreringsattesten (hvis denne er udleveret) og ekstra nøgler eller nøglekort
  • Husk også at medbringe andet udstyr som fx aftageligt træk, tagbøjler, bagagerumsdække (hattehylde), fjernbetjening til motorkabinevarmer og lignende
  • Skader skal udbedres inden aflevering. Er der skader, som du ikke kan nå at få udbedret inden afleveringen, skal du hurtigst muligt kontakte vores Leasing Team på +45 89 88 99 02 for nærmere rådgivning. Skader sket under udlejning skal rapporteres til GoMore straks efter udlejningen og skal udbedres inden aflevering
  • Har du afleveringsforsikring inkluderet i din leasingaftale, må bilen dog afleveres tilbage med mindre skader, der koster under DKK 5.000 pr. skade at udbedre. Skaderne bliver lagt sammen og den samlede erstatning på afleveringsforsikringen kan udgøre op til DKK 25.000. Uanset antallet af mindre skader, opkræves du kun én selvrisiko på DKK 5.000 for småskaderne. Hvis du er tvivl om en skade koster under DKK 5.000, anbefaler vi, at du kører forbi et autoriseret værksted og får værkstedet til at give en vurdering i forhold til prisen

Hvis du har flere spørgsmål til aflevering eller leasing generelt, sidder vi klar til at hjælpe. Skriv til os på leasing@gomore.dk eller ring på 89 88 99 02.