GoMore Guide til Mallorca – hold ferie som en lokal

Anna Bartels
Anna Bartels · 14. juli 2023

Er du ved at planlægge din ferie på Mallorca? Den smukke ø i Middelhavet er en meget populær destination, og vi har fået vores spanske kollegaer til at lave en guide til Mallorca, oplevet som en lokal.

Når du tænker på Mallorca, forestiller du dig måske drømmestrande med turkisblåt vand og blødt sand, der inviterer dig til at slappe af og nyde solen, men Mallorca er ikke bare det. Hvis du virkelig ønsker at besøge Mallorca som en lokal, er den bedste løsning at leje en bil, så du kan komme rundt og få adgang til de utrolige steder, som øen gemmer på.

Vi kan anbefale at leje en GoMore-bil af en lokal på Mallorca. Ikke alene støtter du lokalsamfundet, du kan også efterspørge ejerens bedste tips og opleve Mallorca som en lokal.

Oplev Mallorcas skjulte skatte

Hvis du planlægger en ferie på Mallorca, må du ikke gå glip af muligheden for at udforske nogle af øens mest fantastiske naturperler: Cala San Vicente, Cala Barques, Playa Formentor samt den charmerende landsby Pollença.

cala sant vicente Mallorca guide

Cala San Vicente

Et lille paradis på nordkysten af øen til din ferie på Mallorca. De omkringliggende klipper skaber et fantastisk landskab. Hvis du kan lide at dykke, må du ikke glemme at udforske de farverige rev og opdage det rige marineliv, der er skjult under overfladen.

Cala Barques Mallorca guide

Cala Barques

En lille skjult bugt på Mallorcas vestkyst, hvor du vil føle, at du er i et privat paradis. Her kan du nyde en dag med sol og hav uden menneskemængden på de mere travle strande. Det er bedst at vågne tidligt og tage en dukkert i det afsondrede og forfriskende vand. Den perfekte måde at starte dagen på, hvis du spørger os.

Playa Formentor Mallorca Guide

Playa Formentor

En af Mallorcas mest ikoniske strande. Den ligger på Formentor-halvøen på øens nordspids og byder på en spektakulær udsigt og et imponerende naturmiljø. Du kan også udforske de nærliggende stier og nyde panoramaudsigten fra Formentor-udsigtspunktet.

faro formentor mallorca guide

Faro de Formentor

Mallorca handler ikke kun om strande og hav. Hvis du er på udkig efter en aktivitet til din Mallorca-ferie, er der masser af cykelruter, der giver dig mulighed for at se øen fra et helt andet perspektiv. En af de smukkeste ruter er turen til Kap Formentor og det berømte fyrtårn, hvor man kan nyde en forfriskning i cafeteriet, mens man nyder den smukke udsigt over havet og bjergene.

Charmerende landsbyer – Pollença

Et af højdepunkterne i Sierra de Tramuntana er de maleriske bjerglandsbyer, der ligger spredt ud over regionen. Valldemossa og Deià er blot et par eksempler. Men hvis du leder efter noget roligt, charmerende og virkelig karakteristisk for området, kan du ikke gå glip af Pollença. Når du slentrer gennem de smalle gader, vil du blive hensat til en anden tid og opdage den autentiske essens af Mallorca.

Klatring til Golgata-kirken

Hvis du vil nyde Pollença fuldt ud, skal du være parat til at gå op ad trappen til Golgata-kirken. Udsigten er bestemt det værd. Glem ikke solcreme og en vandflaske.

Nyd strandpromenaden og bådene

Du må ikke gå glip af en is og slentre langs marinaen i Pollença. Butikker, restauranter, en cocktail ved havet eller endda levende musik langs promenaden.

Leder du efter noget mere traditionelt? Besøg den gamle bydel i Palma.

Palma har en rig historie med fønikiske, romerske, arabiske og spanske påvirkninger, som har sat deres præg på arkitekturen og kulturen.

Når man bevæger sig ind i den gamle bydel, føles det som at gå gennem en labyrint af smalle, brostensbelagte gader. Bygningernes facader er fulde af historie og arkitektoniske detaljer, der fortæller historier fra fortiden. Fra gotiske kirker til renæssancepaladser – hvert hjørne af den gamle bydel er et kunstværk i sig selv.

Santa Maria-katedralen i Palma, populært kendt som La Seu, er et imponerende eksempel på religiøs arkitektur med sin imponerende facade og interiør fyldt med detaljer og kunstværker.

Vi håber, at denne guide har inspireret dig til din ferie på Mallorca Mallorca! Husk at du kan leje en bil hos GoMore på Mallorca, så du kan bevæge dig rundt med total frihed på din ferie.

Hvis du vil have flere tips, så glem ikke at følge os på de sociale medier og tage et kig på vores andre GoMore Guides.