GoMore Guide til Finland – oplevelser nær Helsinki

Anna Bartels
Anna Bartels · 17. juli 2023

Velkommen til vores finske GoMore Guiden! En guide til Finland. Guiden er den perfekte rejsekammerat, når du planlægger dagsture, eventyr og oplevelser rundt omkring i Finland. Den er faktisk lavet af vores finske kollegaer, der kender de bedste, lokale og anderledes steder nær Helsinki og omegn.

Det er en guide, der vil blive opdateret med nye og spændende oplevelser. Hvis du leder efter inspiration til sommeraktiviteter, er du kommet til det rette sted. Forhåbentlig vil denne guide hjælpe dig med at opdage steder, du ikke har hørt om før og inspirere dig til at tage på nye eventyr.

Kender du historien om Michelin-guiden? Den blev oprindeligt skabt for at slide på bildækkene og tiltrække folk til landområderne. Vi har udviklet vores egen version. Se den danske sommerguide, guide til Mallorca, guide til Barcelona og guide til København på cykel.

Lokal guide til oplevelser i Finland

GoMore-guiden hjælper dig med at opdage oplevelser over hele Finland. Du kan besøge disse destinationer et par timer eller blive længere. Uanset om du planlægger en bilferie eller leder efter familieaktiviteter til sommeren, vil denne guide helt sikkert give dig gode tips til, hvor du kan tage hen. Gør brug af guiden, lej en bil af en lokal på GoMore og tag med på sommerens eventyr!

BEMÆRK: Denne guide til Finland opdateres løbende, så hold øje…

GoMore guide finland alpaka

Merikeinu Alpaca farm

Lokation: Mustikkatie 16, Husula, Hamina.

Fra Helsinki: 1 time og 40 minutter
Fra Tampere: 3 timer
Fra Turku: 3 timer

Er du et dyreelskende menneske, der gerne vil tilbringe dine sommerdage i landlige omgivelser omgivet af charmerende alpakaer? Eller vil du gerne slappe af i en hængekøje med de beroligende lyde fra klangskålsmeditation?

Du kan opleve begge disse aktiviteter og mange flere i Hamina på Merikeinu Alpaca Farm. Lad alpakaernes uimodståeligt bløde pels og søde smil fange dit hjerte og nyd uforglemmelige øjeblikke i selskab med dine nye alpaka-venner!

GoMore Guide to Finland helsinki

Tehuset i Wehmais

Lokation: Pieksämäentie 234, 51900 Juva.

Fra Helsinki: 3 timer
Fra Tampere: 3 timer og 30 minutter
Fra Turku: 4 timer

Hør efter, alle te-elskere! Her fortæller teblade historier, og en verden af smagsoplevelser vækkes til live.

Sæt kursen mod “TeaHouse of Wehmais” i Juva. I Wehmais Tea Salon kan du shoppe dejlige tekopper, fordybe dig i nye smagsoplevelser eller nyde eftermiddagste i den smukke gårdhave omgivet af vilde blomster. Dette er en ægte teselskabsoplevelse, som du ikke vil gå glip af!

GoMore Guide to Finland and Helsinki

Skulpturpark i Parikkala

Fra Helsinki: 3 timer og 30 minutter
Fra Tampere: 4 timer
Fra Turku: 5 timer

En af de mest ekstraordinære destinationer i GoMore-guiden finder du i Parikkala. Det er Parikkala Sculpture Park, hvor du kan opleve over 500 forskellige skulpturer. Oplev den selvlærte kunstner Veijo Rönkkönens kunstudstilling, der spænder over 50 år, mens du selv går gennem parken. Her mødes Rönkkönens håndværk og finurlighed i en frisk blanding.

Når du vandrer gennem parken, kommer du måske til at grine højt eller tage sjove selfies med skulpturerne. Det er helt normalt her! Parikkala Sculpture Park er et sted, hvor kunsten ikke er for alvorlig men har til formål at få dig til at smile og nyde øjeblikket.

GoMore Guide Finland

Tytyri Mine-oplevelse

Lokation: Kuilukatu 42, Lohja

Fra Helsinki: 45 minutter
Fra Tampere: 2 timer
Fra Turku: 1 time

Tytyri Adventure Mine er et spændende udflugtsmål for hele familien, som ligger i en gammel kalkmine.

Ud over den igangværende kalkminedrift byder den på skiftende kunstudstillinger (Tytyri-kunstneren i 2023 er Eeva Muttonen) og en historisk udstilling om minedrift. Der bor endda en venlig og lidt finurlig trold ved navn Rönni! Du kan udforske Rönnis hjem, kunst og den historiske udstilling på egen hånd eller deltage i guidede ture flere gange i løbet af dagen i sommersæsonen.