GoMore Guide: Sydsjælland

· 28. september 2023

Lej bilen på GoMore og tag ud på eventyr.

Vi har lavet denne guide i samarbejde med gogoo, som vi synes er et rigtig fint match med vores GoMore Guide. Gogoo er din personlige event- og kulturguide, og de vil gerne gøre det nemt og hurtigt at finde nye og sjove oplevelser. Du kan downloade deres app, fortælle hvad du interesserer dig for, og så vil de anbefale dig events og oplevelser.

Kom ud af byen med GoMore og udforsk gogoos guide til fantastiske oplevelser på Sydsjælland

Har du brug for at komme en tur ud af byen og få spændende kultur- og naturoplevelser med i bagagen?

Så hop i GoMore-bilen og kør den dejligste rute til det smukke, sydlige Sjælland, hvor du kan udforske kunst af forskellig slags, opleve flotte landskaber og en betagende kyststrækning, besøge en unik og underholdende skovpark og meget mere! Du kan tage hele ruten i ét stræk, eller du kan udvælge enkelte stop på turen, du er særlig interesseret i.

Se guiden herunder og glæd til at opleve en fantastisk køretur med smukke og interessante stop undervejs.

Ruten // KBH – Sydsjælland

  • Arken
  • Køge Museum (Museum Sydøstdanmark) eller KØS Museum
  • Gisselfeld Kloster & Slotshave og Paradehuset
  • Klippingegård Gårdbutik
  • Skovtårnet/Adventure Camp
  • Stevns Klint
  • Holmegaard Værk (Museum Sydøstdanmark)

Har du tjekket vores sommerguide ud? Her kan du få andre gode anbefalinger til at tage på eventyr rundt i Danmark og besøge alle gemte skatte og seje ildsjæle, som vores land byder på. Om det så er efterår eller forår, så er der sikkert flere af anbefalingerne, der stadig kan bruges.

ARKEN Museum for Samtidskunst

Start turen med at sætte kursen sydpå mod ARKEN Museum for Samtidskunst. ARKEN Museum ligger smukt placeret midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark. På ARKEN kan du udforske en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst og museets maritime arkitektur, der stikker frem i terrænet omkring bygningen. Når sulten melder sig, kan du nyde et kvalitetsmåltid eller en kop kaffe i museumscaféen, der byder på en smuk havudsigt.

Lokation: Skovvej 100, 2635 Ishøj

Køge Museum eller KØS Museum – Museum for kunst i det offentlige rum

Herefter går køreturen længere sydpå til Køge Museum, hvor der venter oplevelser for børnefamilien eller til kunstmuseet KØS Museum for kunst i det offentlige rum, der udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere.

Køge Museum ligger centralt placeret i Køge by i den gamle købmandsgård fra 1619. I museets udstillinger kan du glæde dig til at tage en rejse gennem Køges historie. Fra den mægtige vikingetid til jærger-samlerfolket i jægerstenalderen.

På KØS Museum kan du tage på en visuel rejse gennem danmarkshistorien, som billedkunstner Bjørn Nørgaard skildrer i farverige og opsigtsvækkende 1:1-skitser til Dronningens gobeliner i deres aktuelle udstilling “Bjørn Nørgaards kartoner til Dronningens gobeliner”.

Tip: Brug rabatkoden VIP-GOGOO15 og spar 15%, når du køber et årskort til museerne Museums Sydøstdanmark.

Lokation: Nørregade 4, 4600 Køge & Nørregade 29, 4600 Køge

Gisselfeld Kloster & Slotshave og Paradehuset

Når du føler dig mættet af historisk og moderne kunst, tager du bilen videre til en af  Danmarks ældste og bedst bevarede renæssanceborge, Gisselfeld Kloster, der er smukt omgivet af klosterets herskabelige og flotte landskabshave. Her kan du udforske den smukke park og natur, besøge det fortryllende orangeri, Paradehuset, der sælger historiske planter, potter og haveartikler og nyde et roligt øjeblik i te-salonen “Nattergalen”. Gisselfeld byder på en væld af oplevelser – i efterårsferien er der skattejagt for hele familien, og i november kan du glæde dig til Danmarks hyggeligste juletorv.

Lokation: Gisselfeldvej 3, 5, 4690 Haslev

Gårdbutikken Klippingegård

Derefter går turen længere sydpå til Stevns, hvor du kan besøge Klippingegård Gårdbutik. Her dyrkes der lækre kvalitetsgrøntsager for at støtte det lokale samfund. Gå på jagt i den romantiske gårdbutik, der bugner med hjemmedyrkede frugt og grønt i sæson. Nyd lækkerierne i de smukke omgivelser eller tag dem med hjem til dit næste måltid.

Lokation: Bjælkerupvej 165, 4672 Klippinge

Skovtårnet – Camp Adventure

Tag videre til en unik og sanselig oplevelse, der giver sug i maven. Midt i Gisselfeld Klosters Skov starter du din tur ved den gamle vandmølle, hvor du begiver dig ud på en gåtur, som bugter sig eventyrligt gennem skoven og træerne, indtil det 45 meter høje Skovtårn pludselig toner frem. Her skal du gennem 12 cirkler mod toppen, hvor du undervejs ser skoven i helt nye perspektiver, og til slut træder du ud på udsigtsplatformen. Her venter dig den smukkeste udsigt ud over det sydsjællandske landskab.

Lokation: Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede

Stevns Klint

Køreturen går herefter til endnu en enestående naturoplevelse. Længere sydpå finder du Stevns Klint, som er en del af Unescos verdensarv – et helt unikt sted på Jorden. Stevns Klint er en ca. 17 km lang stejl kystlinje. Her kan I opleve klintens imponerende, stejle sider nede fra stranden, eller I kan nyde den majestætiske udsigt over havet fra klintens top. Udforsk den smukke kystlinje, som byder på flere kulturoplevelser, uovertruffen natur og lokale specialiteter og håndværk.

Lokation: Stevns Klint, 4660 Store Heddinge

Holmegaard Værk

I smukke omgivelser ved kanten af Holmegaard Mose finder du det sidste stop på ruten, Holmegaard Værk. Her kan du opleve Danmarks første, sidste og eneste eksisterende glasværk og udforske en verden af design, tradition, håndværk og historie – fra levende glaspustere til internationale særudstillinger i verdensklasse og fra kunsthåndværkere til designere. I deres aktuelle særudstilling, “De udvalgte” af kunstner og keramiker Louise Hindsgavl kan du blive klogere på, hvordan det ser ud, når historie forvandles til kunst.

Tip: Brug rabatkoden VIP-GOGOO15 og spar 15%, når du køber et årskort til museerne Museums Sydøstdanmark.

Lokation: Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard