GoMore Guide: Jul på Sydsjælland

Anna Bartels
Anna Bartels · 7. december 2023

Her får du vores guide til skønne oplevelser i juletiden på Sydsjælland.

Julen er endelig over os, og det betyder rig mulighed for at nyde hyggelige oplevelser med dem, du holder af. Glæd dig til at komme i julestemning på julemarkeder, julestuer og udstillinger – og oplev den særlige julemagi, der byder på æbleskiver, julepynt, tindrende julelys og meget andet. Der er oplevelser for hele familien.

Guiden er lavet i samarbejde med gogoo, som vi synes er et rigtig fint match med vores GoMore Guide. Gogoo er din personlige event- og kulturguide, og de vil gerne gøre det nemt og hurtigt at finde nye og sjove oplevelser. Du kan downloade deres app, fortælle hvad du interesserer dig for, og så vil de anbefale dig events og oplevelser. Lej bilen på GoMore og tag ud på eventyr.

Find vores juleanbefalinger herunder og se frem til en rute med spændende stop undervejs, der både dufter og emmer af jul. Du kan tage hele ruten i ét stræk, eller du kan udvælge enkelte stop på turen, du er særlig interesseret i.

Ruten // KBH – Sydsjælland

  • ARKEN – Pop-up julestue
  • Køge Museum – Jul i Købmandsgården
  • Stevns klint – Den stevnske julestue
  • Jul på Tjørnemosegård

ARKEN – Pop-up julestue

I ARKENs pop-up julestue venter en kreativ oase, hvor du kan lave dit helt eget, unikke julepynt med inspiration fra ARKENs kunst. Du kan lave nisseguirlander, flettede regnbuer, julekugler med hypno-effekt, eksploderende stjerner, mosgroede skovlanterner og kærlige kræmmerhuse. Tag dine kreationer med hjem eller pynt ARKENs omvendte juletræ med dem. Lad julen blive en fejring af din egen kreativitet.

Lokation: Skovvej 100, 2635 Ishøj

Køge Museum – Jul i Købmandsgården

Når du besøger Køge Museum i december, oplever du en stemningsfuld rejse ind i julens nostalgi. Det gamle Daldorphs Hus i museumshaven forvandles til en autentisk købmandsgård, hvor du kan finde alt, hvad hjertet begærer af charmerende julepynt og nostalgiske genstande. Udforsk en verden af gamle brammingnisser, julekalendere, stemningsfulde kalenderlys, eksklusive julekugler, yndefulde julebukke og meget mere. Lad dig fordybe i den nostalgiske atmosfære og opdag et væld af skatte fra fortiden.

Lokation: Nørregade 4, 4600 Køge

Stevns klint – Den stevnske julestue

I december forvandles Stevns Klint Experience til en moderne julestue, hvor lys, ro og varme skaber en indbydende atmosfære. Lad dig inspirere og overraske i deres designbutik og kreative værksted for genbrugs-gaveindpakning. Cafeen frister også med flæskestegssandwiches og en unik Experience gløgg. Træd ind i julesæsonen med en særlig oplevelse, hvor æstetik og hygge forenes.

Lokation: Stevns Klint, 4660 Store Heddinge

Jul på Tjørnemosegård

Fra første søndag i advent åbner Tjørnemosegård dørene til deres juleunivers med varm gløgg og et væld af festlige julefigurer. I den hyggelige julebutik kan du udforske et skatkammer af julespil, unikke julekort, farverige julesokker, stemningsfulde julelys, charmerende nissehuer, eksklusive juledekorationer og friskt pyntegrønt. Et besøg her er uden tvivl det værd, hvis du leder efter anderledes julepynt, som vil overraske og begejstre, og som du ikke har set magen til før.

Lokation: Kostervej 51 4780 Stege