GoMore Guide: Jul i Nordsjælland

Anna Bartels
Anna Bartels · 7. december 2023

Her får du vores guide til skønne oplevelser i juletiden i Nordsjælland.

Julen er endelig over os, og det betyder rig mulighed for at nyde hyggelige oplevelser med dem, du holder af. Glæd dig til at komme i julestemning på julemarkeder, julestuer og udstillinger – og oplev den særlige julemagi, der byder på æbleskiver, julepynt, tindrende julelys og meget andet. Der er oplevelser for hele familien.

Guiden er lavet i samarbejde med gogoo, som vi synes er et rigtig fint match med vores GoMore Guide. Gogoo er din personlige event- og kulturguide, og de vil gerne gøre det nemt og hurtigt at finde nye og sjove oplevelser. Du kan downloade deres app, fortælle hvad du interesserer dig for, og så vil de anbefale dig events og oplevelser. Lej bilen på GoMore og tag ud på eventyr.

Find vores juleanbefalinger herunder og se frem til en rute med spændende stop undervejs, der både dufter og emmer af jul. Du kan tage hele ruten i ét stræk, eller du kan udvælge enkelte stop på turen, du er særlig interesseret i.

Ruten // København – Helsingør

  • Jul på Arbejdermuseet
  • Sophienholm og Sophienholm Park: Nyt lys ‘23
  • Frederiksborg slot: Magiske loftværker
  • Juledage på Garbolund
  • Jul på Kulturværftet & Toldkammeret

Jul på Arbejdermuseet

Træd ind i den hjertevarme julestemning i arbejdernes ældste forsamlingsbygning midt i København. Den klassiske udstilling fra 1950’erne er blevet smukt julepyntet. Hver dag er der skattejagt for de yngste, traditionelle juletræsfester, juleopvisninger og et underholdende spil julebanko på udvalgte torsdage – alt sammen til fordel for en velgørende sag. Træd ind i fortiden og nyd julens nostalgiske charme i dette historiske miljø.

Lokation: Rømersgade 22 1362 København K

Sophienholm og Sophienholm Park: NYT LYS ‘23

Parkens udstilling vækker naturen omkring Sophienholm til live og formidler sansefulde kunstoplevelser. Mørket i vintermånederne fungerer som et mystisk lærred, der elegant fremhæver de strålende kunstværker. Kunstelskere kan glæde sig til at opleve lysværker skabt af talentfulde kunstnere som Katja Bjørn, Julian Juhlin, Simon Hjermind Jensen, Louis Scherfig, Astrid Gjesing og Pernille Egeskov. Lad dig fordybe i en visuel fest, hvor kunsten og naturen smelter sammen.

Lokation: Nybrovej 401, Kongens Lyngby

Frederiksborg slot // Magiske loftværker – Frederiksborg x Dark Matters

Kom med på en fortryllende rejse gennem nationalmyter, græsk mytologi og den overvældende stjernehimmel, når Frederiksborg Slot og det danske kunstnerkollektiv Dark Matters går sammen om at præsentere en unik iscenesættelse af seks ikoniske lofter på slottet.

Dark Matters er kendt for deres imponerende og kunstneriske lysinstallationer, og denne gang vil de forvandle de nationalromantiske renæssancelofter til ægte kunstværker. Træd ind i en magisk verden, hvor kunst og historie smelter sammen i en spektakulær udstilling af lys og mytologi.

Lokation: Frederiksborg Slot 10, Hillerød

Juledage på Garbolund

Deltag i juledage på Vingården Garbolund, hvor der venter masser af julehygge og et juleværksted for børn. Opdag fine jule- og adventsgaveidéer og smag på gårdens egne økologiske vine samt hjemmelavet gløgg. “Pilgrimsstuen” står åben, så du kan nyde gløggen i den hyggelige varme fra brændeovnen med udsigt over det smukke gårdområde.

Lokation: Helsingevej 7, Helsinge

Jul på Kulturværftet & Toldkammeret

Kulturværftet og Toldkammerets kulturelle program er fyldt med begivenheder som koncerter, fællesspisning, foredrag, debatter, film og teater, der henvender sig til hele familien op til og i juletiden. Programmet inkluderer spændende elementer som en Bazar i Toldkammeret, koncerter med de elskede Disney-klassikere og traditionsrige julefester med de lokale musikalske helte, BHO 3. juledag.

Lokation: Allegade 2 3000 Helsingør