GoMore Guide: Århus og Midtjylland

Anna Bartels
Anna Bartels · 28. september 2023

Tag på en guidet tur gennem Århus og Midtjylland.

Vi har lavet denne guide i samarbejde med gogoo, som vi synes er et rigtig fint match med vores GoMore Guide. Gogoo er din personlige event- og kulturguide, og de vil gerne gøre det nemt og hurtigt at finde nye og sjove oplevelser. Du kan downloade deres app, fortælle hvad du interesserer dig for, og så vil de anbefale dig events og oplevelser.

Lej bilen på GoMore og tag ud på eventyr.

Kom ud af byen med GoMore og udforsk gogoo’s guide til fantastiske oplevelser i og omkring Aarhus og Midtjylland.

Hop i GoMore-bilen og kør en fantastisk rute gennem det midtjyske langs kysten og ind i landet, hvor du både kommer forbi Aarhus og omegn, og også får muligheden for at udforske den omkringliggende natur. Ruten byder på fantastisk kultur-, natur- og historieoplevelser for alle smage og aldre og giver et skønt indblik i en smuk del af Jylland, du måske ellers ikke kender til. Du kan tage hele ruten i ét stræk, eller du kan udvælge enkelte stop på turen, du er særlig interesseret i.

Se guiden herunder og glæd til at opleve en medrivende biltur med smukke og interessante stop undervejs.

Har du tjekket vores sommerguide ud? Her kan du få andre gode anbefalinger til at tage på eventyr rundt i Danmark og besøge alle gemte skatte og seje ildsjæle, som vores land byder på. Om det så er efterår eller forår, så er der sikkert flere af anbefalingerne, der stadig kan bruges.

Rute // Aarhus og det midtjyske

  • Moesgaard Museum
  • ARoS
  • Den Gamle By
  • Nationalpark Mols Bjerge
  • Randers Regnskov
  • Himmelbjergtårnet
  • Museum Jorn

Moesgaard Museum

Turen starter på det fantastiske Moesgaard Museum i Højbjerg syd for Aarhus, hvor hele familien kan komme helt tæt på både fortidens og nutidens mennesker gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. I kan dykke ned i menneskelivet, som det blev levet i jernalderen, vikingetiden og middelalderen.

Udstillingerne er baseret på den nyeste forskning og teknologi med det formål at gøre dig klogere på mennesket på en underholdende og overraskende måde. Når du har besøgt de enestående udstillinger, kan du udforske de omkringliggende naturskønne omgivelser ved skov og vand eller nyde museets arkitektur over et velsmagende måltid i museumscaféen.

Lokation: Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg

ARoS

Herefter går turen til centrum af Aarhus og et besøg på et af Nordeuropas største kunstmuseer, ARoS Museum, der fordeler sig på 10 etager. På toppen af ARoS kan du opleve den imponerende regnbue “Your rainbow panorama”, der giver dig en spektakulær 360-graders udsigt over Aarhus.

På museet kan du udforske kunst i verdensklasse, som spænder fra den danske guldalder til dansk modernisme og international nutidskunst. Du kan besøge museets store efterårsudstilling “A Surreal Schock – Masterpieces from Museum Boijmans Van Beuningen”, der giver et fantastisk indblik i den surrealistiske bevægelse. Du kan også udforske museets forskelligartede program, der byder på spændende aktiviteter og talks for alle.

Lokation: Aros Allé 2, 8000 Aarhus

Den Gamle By

Tag på en tidsrejse med hele familien i Den Gamle By – en helt unik seværdighed i Aarhus. Her kan du få et fantastisk indblik i de danske købstæders historie. Udforsk området på en skøn gåtur og bliv en levende del af danmarkshistorien, når du møder mennesker, der er klædt, arbejder og gebærder sig som i gamle dage.

De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikken. Du kan også tage en tur med hestevognen eller gøre en god handel i de historiske butikker. I efterårsferien kan du deltage i allehelgen, hvor uhyggen breder sig i Den Gamle Bys brostensbelagte gader.

Lokation: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Nationalpark Mols Bjerge

Efter dit besøg i storbyen, går turen videre mod storslåede naturoplevelser i Nationalpark Mols Bjerge på det sydlige Djursland. Nationalpark Mols Bjerge byder på en fantastisk og varieret natur bestående af en stor del af de danske naturtyper, men også noget af Danmarks mest sjældne natur. Mols Bjerges særkende er det ekstraordinære istidslandskab, hvor mennesker har levet i årtusinder.

I Nationalpark Mols Bjerge kan du udforske et hav af spændende aktiviteter med hele familien. I kan tage på vildmarksbrunch, på vandreture med fokus på vikinger, kultur og bjerge, blive jægere for en dag og meget mere. Hele det fantastiske naturområde byder på opdagelsesrejser for alle aldre.

Molsvej 29, 8410 Rønde

Randers Regnskov

På næste stop i Randers Regnskov venter dig et jungleeventyr. Her bliver du mødt af brusende vandfald, en varm og fugtig luft, sagnomspundne tempelruiner fra en svunden tid og et fantastisk mangfoldigt dyreliv. Glæd dig til at komme helt tæt på dyrene, når du begiver dig rundt i den tropiske regnskov. I frodige, grønne omgivelser kan du opleve alt fra små, flittige bladskærermyrer til store, majestætiske jaguarer.

Du kan også være med, når Randers Regnskov byder på spændende aktiviteter, fodringer, dyrefremvisninger og meget mere. Randers Regnskov er et levende økosystem, og der sker altid noget nyt for både børn og voksne.

Lokation: Tørvebryggen 11, 8900 Randers C

Himmelbjergtårnet

Herefter går bilturen videre til Himmelbjerget, hvor du på toppen af bakken kan besøge Himmelbjergtårnet, der byder på et af Danmarks smukkeste udflugtsmål. Fra foden af Ry kan du begive dig ud på en vandretur gennem lyngområder og imponerende skov med smukke træer og søer.

Når du endelig kommer til toppen og møder det 25 m høje Himmelbjergtårn, der blev rejst i 1875 til minde om Frederik 7, venter dig en storslået udsigt over et åbent terræn med bakker, søer, skov og lynglandskab. Pak tasken med en madpakke og nyd den på toppen.

Lokation: Himmelbjergvej 20, 8680 Ry

Museum Jorn

På dit sidste stop på ruten kan du se frem til at få stillet dine kunstneriske glæder, når du skal besøge Museum Jorn i Silkeborg. Museet har den eksperimenterende kunst som udgangspunkt og tager afsæt i Asger Jorns visionære syn på kunsten og verden. Museet er for alle aldre og inviterer til fede aktiviteter, der udforsker kunst og kreativitet gennem leg og refleksion.

Glæd dig til skønne guidede ture eller besøg lerværkstedet og udforsk dine kreative evner. Udforsk deres aktuelle udstilling “JORNS VERDEN”, der præsenterer kunstner Asger Jorn. Her kan du både se tegninger, grafik, malerier, keramik, skulpturer og vævninger. Efter en tur på museets fantastiske udstillinger kan du se frem til at slutte dagen af med et skønt måltid i museumscaféen, Café Cobra.

Lokation: Gudenåvej 7-9, 8600 Silkeborg