GoMore Guide: Sommeroplevelser i Danmark

· 5. juni 2023

Velkommen til din GoMore Guide. En guide til køreværdige dagsture, udflugter, oplevelser og aktiviteter spredt udover Danmark. En guide til sommeroplevelser i Danmark. Guiden vil blive opdateret henover sommeren og år for år med nye oplevelser. Så er du på udkig efter lidt inspiration til sommerens aktiviteter, er du kommet til det rette sted. Guiden vil nok ikke anbefale alt det, du kender på forhånd. Den vil forhåbentligt inspirere til nye oplevelser.

Kender du historien om Guide Michelin? Den blev i sin tid lavet for at få slidt bildækkene og få folk ud i landet. Vi har lavet vores egen version. Lej en bil på GoMore af søde mennesker i dit nabolag, kør ud i landet og få en på opleveren.

Vi har forsøgt at finde oplevelser i de fleste hjørner af Danmark. Derfor skulle der gerne være en dagstur i nærheden af dig eller det sted, du holder sommerferien i år. Kender du et sted, der bare SKAL på listen? Så send vores communication manager Anna en mail på anna@gomore.com.

OBS: Guiden opdateres løbende…

Din guide til sommer 2023

Herunder finder du en lang liste med alle vores fede anbefalinger til din sommer. Måske din sommerferie eller måske en solskinsweekend henover sommeren. Du vil kunne læse om:

 • Glamping på Lillero
 • Surf og hyg hos Lynæs Surfcenter
 • Dansk vin på Vejrhøj Vingård
 • Go High i trætoppene på Kragerup Gods
 • Mangholm besøgsgård og jord til bord-restaurant
 • Skønne Sankt Hans Have
 • Blomstermarken ved Camp Adventure
 • Det naturvilde opdagelsescenter Observatoriet
 • Frederiksdal kanoudlejning
 • Tothaven besøgsgård og gårdmejeri
 • Pomlenakke og Hesnæs Havn
 • Dansk rosé hos Grands Vin på Fyn
 • North Shore Surf i Klitmøller
 • Vild is + Thy Økobær
 • Tinnetgaard
 • Ebeltoft Gårdbryggeri
 • Høstet Havtorn på Bornholm
 • Ildegal på Laden på Samsø
 • Fanø Mikrobageri
GoMore Guide: Sommeroplevelser i Danmark

Dagsture – inspiration til oplevelser og aktiviteter

Herunder finder du som sagt ikke de oplevelser, der er listet på de fleste andre guides. I disse sommeroplevelser i Danmark har vi fokus på de gode historier, lokale ildsjæle, hidden gems og de lidt anderledes aktiviteter. Du vil blive inspireret til fysiske aktiviteter, velsmagende oplevelser, inspirerende historier og meget mere. Der er oplevelser og ideer til dagsture i Danmark til både børnefamilier, par, venner, unge, ældre og meget mere.

Bruger du vores guide og tager afsted, må du endelig gerne dele et billede på Instagram og tagge os @gomore.dk.

Vi har nøje udvalgt alle steder samt skrevet med dem, og nogle har været så søde at tilbyde en lille ting til dem, der ankommer i en GoMore-delebil. Så husk endelig at sige det, hvis du kommer forbi. Find en bil til din tur her. Del også gerne guiden med venner og familie, så de kan inspireres til dagsture rundt omkring i landet.

OBS: Guiden opdateres løbende…

Husk at følge med på Instagram for mere inspiration.

Sommeroplevelser i Danmark

DAGSTURE PÅ SJÆLLAND

Er du på udkig efter inspiration til dagsture på Sjælland, indeholder denne guide lidt forskelligt. Uanset om du er på udkig i Nordsjælland, tæt på København, Sydsjælland, Vestsjælland eller andet, så burde der være noget for dig. Det kan være alt fra hyggelig glamping ned til vandet ved Sejerøbugten, et unikt smørrebrødssted med havudsigt på Falster eller en besøgsgård i Nordsjælland, hvor der kan klappes dyr. Meget mere om det nedenfor.

Læs også: Mød Line, der udlejer sin bil på GoMore

Lillero

Glamping på Lillero

Du kender nok den gode gammeldags camping, men har du prøvet glamping? I de seneste år har glamorous camping (glamping) fået sine ben at gå på her i Danmark og en del steder er poppet op rundt omkring i landet. I Nordvestsjælland ligger Lillero ud til stranden ved Sejerøbugten og med Høve Skov i ryggen.

På de gode sommerdage er Lillero et nærmest magisk sted i Odsherred, hvor du kan sove under stjernerne i rustikke luksustelte, lave mad over bål eller spise på Michelinrestauranten Formel Bs pop up restaurant Lille B. Nogle morgener finder du det københavnske bageri Benji her, der popper op med surdejsboller og croissanter, og det kan du spise efter at have varmet dig i saunaen ovenpå et dyp i havet. Og som de selv siger, ser de miraklerne ligge i detaljerne, og den følelse vil du selv have, når du har besøgt dem.

Lokation: Høve Stræde 17, 4550 Asnæs

Lynæs Surfcenter

Surf og hyg hos Lynæs Surfcenter

Ved Lynæs Havn ligger Lynæs Surfcenter. Måske du har hørt om det før, måske ikke. Men de fortjener en plads i vores guide. Det er tvillingerne, Jeppe og Johan, der har sat rammerne for surfskole og andre vandaktiviteter, madbar og sauna, overnatning i smukke telte, sommerkoncerter og en masse andre skønne oplevelser. 

Vi kan bestemt anbefale at leje en bil og op til Lynæs Havn. Det tager en god times tid fra København. Om du vil være der en hel weekend og overnatte eller bare for en dag med surf, SUP board og frokost i restauranten, er det en perfekt getaway fra storbyen. 

Lokation: Lynæs Havnevej 8A & 3D, 3390 Hundested

Vejrhøj Vingård

Dansk vin på Vejrhøj Vingård

På kanten af lammefjorden ligger den danske vingård Vejrhøj med udsigt over Odsherreds morænelandskab og Sejrø Bugt. Vingården er ejet af Nina og Niels, der havde en drøm om at arbejde med planter og derfor grundlagde stedet i 2011. Markerne er dyrket økologisk, og de laver mest hvidvin men fremstiller også mousserende vin og rosé på blå druer. 

Vi kan anbefale at gå en tur gennem vinmarkerne. Sæt dig måske på en af bænkene og nyd udsigten – måske med et glas hvidvin til dem, der ikke kører. Der er også gode vandremuligheder i området og ruter, der tager dig forbi vingården. Husk endelig at tjekke åbningstiderne ud på deres hjemmeside, inden du kører afsted.

Lokation: Vejrhøjvej 8, 4540 Fårevejle

Kragerup

Go High i trætoppene på Kragerup Gods

På Kragerup Gods har man igennem en del år nu kunne klatre i trætoppene. Hvis du endnu ikke har prøvet Kragerup Go Highs aktivitets- og klatrepark på over 6 km med 8 forskellige baner, så får du hermed en anbefaling. Der er mere end 100 udfordringer, 35 svævebaner og 28 meter til det højeste sted.

Uanset om du skal afsted i par, med venner eller med hele familien, er der forskellige sværhedsgrader og dermed noget for alle. Kører du fra Fyn eller Sjælland, er det en fin, aktiv dagstur. Pssst! Kommer du forbi i en GoMore-delebil, giver Kragerup Go High gratis kaffe og softice til alle.

Lokation: Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Mangholm

Mangholm besøgsgård og jord til bord-restaurant

Ikke langt fra Hillerød ligger Mangholm – en økologisk besøgsgård, gårdbutik og jord til bord-restaurant. Mangholm er en skøn oase i Nordsjælland kun 35-40 minutters kørsel fra København og dermed en perfekt dagstur. 

I restauranten kan du spise grøntsager dyrket i haven, kød fra gårdens dyr og brød bagt på eget korn. Du kan deltage i events som Fårets Dag og Høstmarked, og du kan møde dyrene på markerne, købe lækre sager hjem fra gårdbutikken og gå en tur i den smukke blomsterhave. Husk at booke bord på forhånd hvis du vil spise på restauranten. 

Lokation: Hillerødvej 20, 3400 Hillerød

Sankt Hans Have

Sankt Hans Have

I Roskilde og nær Sankt Hans Hospital ligger Sankt Hans Have og deres café og gartneri. Når du besøger caféen, kan du spise i det lille, hyggelige drivhus blandt figner, ferskner, mandler, passionsfrugter, vin og krydderurter. I køkkenet hyldes de gode, egne eller lokale, råvarer, og de gør alt for at undgå madspild.

Sankt Hans Have er faktisk et projekt der er lavet for at skabe nyt liv i et område med en hel særlig historie drevet af en hovedsagligt frivillig gruppe. Det er samtidigt også en rekreativ have og en socialøkonomisk virksomhed, der er skabt for at fremme mental sundhed gennem natur, kultur og inkluderende fællesskaber. Frivilliggruppen består af 50% ressourcestærke Roskilde-borgere, der er med til at give positive oplevelser i en til tider svær hverdag for de resterende frivillige, der er i en form for udsat livssituation.

Psst! Husk at fortælle, at du er kommet forbi i en GoMore-delebil. Så giver caféen nemlig en chokolade fra Roskilde chokoladefabrik, der med sin sociale profil skaber jobs til udsatte borgere.

Lokation: Bistrup Alle 36, 4000 Roskilde

Camp Adventure blomstermark
Billede af @poppysmicker / @annelouise_mortil5

Blomstermarken ved Camp Adventure

De fleste af os kender efterhånden Skovtårnet ved Rønnede, men har du hørt om deres pluk-selv blomstermark? Det er Nordens største, og her kan du gå blandt tusinder af farvede blomster i alle regnbuens farver. Du kan også medbringe en picnic og spise i én af deres to picnicområder. 

Blomsterne blomstrer fra juli-september, så du skal afsted her, hvis du vil opleve de smukke marker. Når du besøger blomstermarken, kan du også tage en tur i Skovtårnet, skrue op for adrenalinen i klatreparken eller overnatte i deres smukke glampingmuligheder. Det hele kun en times køretur fra København. 

Lokation: Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede

Observatoriet

Besøg det naturvilde opdagelsescenter Observatoriet

Observatoriet er noget af en skat, og det er en skøn oplevelse for både store og små. Tidligere kendt som Brorfelde Observatorium og her kan du gå på opdagelse i alt fra Jordens indre og helt ud til Mælkevejen. Observatoriet formår at kombinere læring og sjov, og der er alt fra scienceklub, stjernekiggeri og Danmarks største teleskop. 

Observatoriet ligger ved Tølløse, en times tid fra København, og der er oplevelser både inde og ude og masser at lære. Vi kan også anbefale at tage et kig på deres arrangementer, hvor der er alt fra oplæg om månedens stjerner, teleskop-torsdage og aftenvandringer. 

Lokation: Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse

Kano Kajak Center

Frederiksdal kanoudlejning

Hvem kunne ikke tænke sig at sidde i en kano ved sådan en solnedgang som ovenfor? Frederiksdal kanoudlejning er placeret midt i Det Grønne Område ved Mølleåen og søerne nord for København. Her kan du leje kano, havkajak, robåde og paddle boards. Det er derfor den perfekte halv/heldagstur fra København eller omegn for hele familien, par eller venner.

Her kan du få gode tips og anbefalinger til din kano- eller kajaktur. Du kan fx tage den hyggelige tur ad Mølleåen som dagstur eller timetur, eller du kan udforske Furesøen, der byder på sandstrande, gode fiskemuligheder og flotte oplevelser langs de skovklædte kyster.

Psst! Kommer du forbi i en GoMore-delebil, så giver Frederiksdal kanoudlejning 10% på alle udlejninger.

Lokation: Nybrovej 520, 2800 Kgs. Lyngby

Tothaven

Tothaven

At besøge Tothaven er ligesom at komme i dyrehimlen. Tothaven er en besøgsgård og gårdmejeri, hvor du kan møde en masse søde og sjove dyr og dyreunger som kunekunegrise, uldsvin, ponyer, æsler, løbeænder, kalkuner, katte, kaniner, høns og malkegeder.

Du kan hoppe i halmen, slappe af i hængekøjerne og kæle med de mange søde dyreunger. Du kan også nyde en kop friskbrygget kaffe, friskbagt kage og håndlavet pindeis fra Tothavens Gårdmejeri i den lille café, hvor du også kan købe gedeoste og andre lækre sager produceret på Tothaven.

Er du i Nordsjælland, er Tothaven en skøn dagstur for familier, børn og barnlige sjæle. Tjek gerne på deres hjemmeside, hvornår de har åbent og i hvilket tidsrum.

Lokation: Torupvejen 2, 3390 Hundested

Pomle Nakke

Pomlenakke og Hesnæs Havn

På Falster ligger flere perler på stribe ved Hesnæs i nærheden af Horbelev. Nemlig traktørstedet Pomlenakke og Spisebord & Bageri Hesnæs Havn. Pomlenakke er et spisested, der ligger oppe på en klint og har havets brusen og bøgetræernes hvislen som eneste ”støj”. Til frokost kan du med udsigt over vandet spise smørebrød eller til aften en finere menu. Kokken bruger helst, hvad der findes lokalt i området, og der er fokus på god kvalitet.

Går du derefter en tur langs stranden eller gennem skoven, når du efter 20-30 minutter bageriet ved Hesnæs Havn og kan tage eftermiddagskaffen og kagen dér. Enten i stolene i solen ude foran eller to-go med ned på stranden. Tip: Haps også et surdejsbrød med under armen til morgenmaden dagene efter.

Lokation Pomlenakke: Midtskovvejen 1, 4871 Horbelev

DAGSTURE PÅ FYN

Hvis du er på jagt efter oplevelser på Fyn, finder du herunder lidt forskelligt. Både på Fyn og på øerne omkring. Du finder blandt andet et tip til en lille virksomhed startet af mor og datter, der laver rosé af solbær og andet godt. Husk at guiden vil blive opdateret, så er der ikke så meget inspiration lige nu, skal det nok komme.

Grands Vin

Dansk rosé på økologiske, lokale bær hos Grands Vin

Hos Grands Vin er det mormors opskrift, der bliver brugt, når mor og datter, Helle og Sofie, producerer frugtvin på gården på Sydfyn. Lige nu laver de rosé på solbær og en hvid på stikkelsbær, der begge er lavet af danske råvarer og tilstræbt økologisk produktion. Bærrene er hentet på danske gårde – solbær på Samsø og stikkelsbær fra Skærbæk i Sønderjylland.

Vi anbefaler at tage forbi i Grands Vin og få en god snak med Sofie, Helle eller en af de andre søde mennesker på gården. Og så anbefaler vi selvfølgelig, at I tager en flaske eller to med hjem. Grands Vin har lige nu lukket mandag-tirsdag men åbent resten af ugen 11.00-16.00.

Pssst! Husk at sige at du er kommet forbi i en GoMore-delebil. Så får du en rundtur i gårdbutikken og en historie om vinproduktionen.

Lokation: Sinebjergvej 22, Bjerne, 5600 Faaborg

DAGSTURE I JYLLAND

Nedenunder finder du inspiration til dagsture og udflugter i Jylland. Fra Nordjylland til Østjylland, øerne omkring og alt derimellem. Du finder blandt andet økologisk bærpluk, et par seje gutter der laver lækre sodavandis og et perfekt surfer spot.

North Shore Surf

North Shore Surf

Ved Løkken finder du en håndfuld seje, unge mennesker, der har startet North Shore Surf. Her kan du tage surf eller SUP kurser, leje surfudstyr, dyrke yoga på stranden, varme kroppen i en sauna med udsigt til Vesterhavet eller slappe af i den hyggelige café.

Her kan du nemt få en dag til at gå med sjove aktiviteter for store og små, søde mennesker og vind i håret. Pssst! Husk at sige GOSURF, når du kommer forbi i en GoMore-delebil. Så får du 10% rabat på dit første køb, når du køber drikkevarer eller skal ud at surfe med dem.

Lokation: Sdr. Strandvej 18, 9480 Løkken

Vild is

Vild is + Thy Økobær

Oppe ved Thy finder du to super seje gutter, der har besluttet sig for at få sodavandsis på mode igen – hvis det altså nogensinde har været af mode? Det startede egentligt med, at de eksperimenterede med at lave sodavandsis, og pludselig en dag, havde ramt en opskrift, som de begge to syntes var ubetinget den bedste sodavandsis, de havde smagt til dato. Derfor blev de nødt til at dele dem med andre, og sådan startede Vild Is. De går op i økologi, lokal produktion, gennemsigtighed og god kvalitet.

Vild Is holder til i Sønderhå, Thy og samarbejder blandt andet med Thy Økobær, ejet af Familien Nielsen på 5. generation, hvorfra de får bær til produktionen af deres sodavandsis. Ribs, solbær, hindbær, stikkelsbær og havtorn er smagene, og de bliver plukket 50 meter fra produktionen.

Kører du forbi, kan du selvplukke Thy Økobærs lækre, økologiske bær, og du kan besøge den lille gårdbutik, hvor Vild Is sælger sine is, og hvor du kan købe andre hjemmelavede sager med bærrene.

Pssst! Kommer du forbi i en GoMore-delebil giver Vild Is én sodavandsis per bil, så I kan få en smagsprøve på isen. Hvis Vild Is eller Thy Økobær er på matriklen, når du kommer forbi, giver de gerne et par insiders om bærrene, området osv. (aka røverhistorier).

Lokation: Legindvej 139, 7752 Snedsted / Att. Thy Økobær

Tinnetgaard

Besøgsgården Tinnetgaard

Tinnetgaard ligger i byen Vonge mellem Herning og Horsens. De er et besøgslandbrug med gårdbutik og blomsterværksted. Igennem de sidste godt 20 år har de også dannet rammen om en Bo- og Erhvervsskole for unge med særlige behov.

Du kan besøge deres gårdbutik, hvor du kan købe eget lokalt kød, specialiteter fra køkken og andre lokale sager. I blomsterværkstedet har de specialiseret sig i lokale økologiske flerårige bæredygtige spiselige blomster og planter, og du kan både komme på kursus eller tage en smuk buket med hjem. Du kan også få en guidet tur på gården, få en introduktion til holistisk afgrænsning og møde gårdens dyr.

Lokation: Hammervej 28, 7173 Vonge

Ebeltoft Gårdbryggeri

Ebeltoft Gårdbryggeri

Ved Ebeltoft og lige ud til vandet, placeret i Djursland mellem marker og hav, ligger det familieejede bryggeri Ebeltoft Gårdbryggeri. De laver deres egne øl, sodavand og lemonader. Måske du allerede har hørt om, set eller måske endda smagt dem.

Vi anbefaler et smut forbi bryggeriet, hvis du er i nærheden. Her kan du smage lidt forskelligt (der er masser af ikke-alkoholiske muligheder til børn og dem, der kører bilen), og I kan medbringe mad eller grille på bryggeriets egen grill, der altid er tændt og gratis at bruge. Vil du have drikkevarerne med ud i naturen, ligger både Jernhatten, Rugård, Hyllested Bjerge og Stubbe sø tæt på.

Pssst! Kommer du forbi i en GoMore-delebil, så giver Ebeltoft Gårdbryggeri den første dele-sodavand til bilens passagerer. Vis dette til en af medarbejderne – så sørger de for en smagsprøve til bilen.

Lokation: Skovgårde Bygade 4, 8400 Ebeltoft

Oplevelser på øerne

Vi har så mange fantastiske øer i Danmark, og de er hver især noget helt særligt. Vi har blandt andet fundet et lille bageri på Fanø, drevet af seje mennesker og en havtornplantage på Bornholm. Læs mere herunder.

Høstet Havtorn – Bornholm

I 2009 flyttede parret, Camilla og Mads, fra Gentofte til Bornholm, hvor de startede Danmarks første økologiske havtornplantage, Høstet, der i dag er udvidet til ca. 3500 buske. De høster selv deres havtorn, klipper grene, fryser ind, banker bær og blade af, sorterer bær og producerer i eget produktionskøkken på Fløjlegård i Ibsker, hvor de også laver 20+ forskellige havtornprodukter som marmelade, saft, te og hudplejeprodukter.

Udover at blive klogere på havtorn og besøge plantagen og butikken, afholder Høstet ‘Drinks på landet’-event hver fredag frem til midt august: her får du god introduktion til havtorn og til plantagen, og så bliver der lavet lækre drinks med havtorn – også dem uden alkohol til den kørende.

Psst! Kommer du forbi i en GoMore-delebil, giver Høstet en smagsprøve på deres havtorn slushice alle de dage, maskinen kører.

Lokation: Ibskervej 34, 3730 Nexø

Ildegal_Laden

Ildegal på Laden – Samsø

Hvis du har besøgt Samsø, har du måske også smagt pizzaerne fra Ildegal. Et lille, lokalt pizzaria med lækre, friskbagte pizzaer med skorpedyp, som jo er en genial opfindelse. Nu er Ildegal rykket under Ladens tag i nye lokaler. Omgivelserne er hyggelige, der er god musik, servicen er god og pizzaerne ligeså.

Som Matti og Eyal fra Ildegal selv siger: “Det hele starter med gode og lokale kvalitetsråvarer, dernæst respekt for det gode håndværk, ikke mindst tid og selvfølgelig rigelige mængder kærlighed”.

Psst! Kommer du forbi Samsø i en GoMore-delebil, giver Ildegal gratis ‘Tropic Thunder’ eller ‘Spicy & Smokey’ skorpedyp til din pizza.

Lokation: Per Poulsensvej 4, 8305 Samsø

Fanø Mikrobageri

Fanø Mikrobageri

Ægteparret Katrine og Henrik syntes, at der manglede en god bager på Fanø. De havde selv en stor kærlighed til surdej og besluttede derfor, at det måtte være dem, der skulle åbne Fanø Mikrobageri på selv samme ø tilbage i 2020. I 2022 åbnede de dørene til deres lille, hyggelige bageri i Nordby.

Det er ret tydeligt på deres sociale medier, hvor vilde de er med surdejsbagværk, og hvor meget kærlighed der bliver lagt i alt, hvad de laver. De er ægte nørder, og de lærer undervejs. Bageriet er bestemt et besøg værd, hvis du er på Fanø og har brug for brød til morgenmaden, sødt til eftermiddagskaffen eller anden forkælelse.

Psst! Kommer du forbi i en GoMore-delebil, giver Fanø Mikrobageri en kop kaffe til brødet, sneglen, bollen eller hvad du nu ellers bliver fristet til.

Lokation: Hovedgaden 68, 6720 Fanø

OBS: Guiden opdateres løbende…

Kender du et sted, der mangler på listen over vores sommeroplevelser i Danmark? Så send vores communication manager Anna en mail på anna@gomore.com.