Derfor skal du lease i stedet for at eje

· 8. februar 2019

I løbet af de seneste år bevæger vi, som privatforbrugere, os i en retning af adgang i stedet for ejerskab. Det gælder også for bilmarkedet, hvor privatleasing bliver mere og mere populært.

Det er en udvikling, vi kan mærke hos GoMore. Sidste år sendte vi mere end 2.000 glade leasingtagere på gaden. Det er vi stolte af. For langt de fleste kan det nemlig bedre betale sig at lease i stedet for at købe. Det er der to gode grunde til.

Økonomi

Der er mange penge at spare ved at lease frem for at købe, viser flere analyser bl.a. fra bilpriser.dk.

Besparelsen kommer hovedsageligt fra, at der særligt i de første år af en bils levetid, sker et stort fald i bilens værdi. Når bilen skal sælges igen, vil du ofte stå med et stort værditab. Som alternativ køber mange en brugt bil, hvor værditabet allerede er taget. Til gengæld løber du så en risiko for store værkstedsregninger, da ældre biler ofte har et stort servicebehov. Hvis du leaser, er service inkluderet i den månedlige ydelse, og du vil altid have helt styr på dine biludgifter hver måned.

Der er også en økonomisk fordel i, at leasingselskaber ofte kan forhandle billigere indkøbspriser og finansiering end en privatperson. Når leasingselskaber forhandler på vegne af tusindvis af kunder, kan de opnå lavere priser.

Livstil

Udover at det for de fleste er billigere at lease, så er det også mere fleksibelt.

Hos GoMore kan du f.eks. vælge at lease i 4, 12, 24 eller 36 måneder, og du har altid mulighed for at stille bilen efter de første 12 måneder på de længere kontrakter. Det gør det muligt at skifte bil, når dine behov ændrer sig. For eksempel hvis der er behov for en større bil ved familieforøgelse, eller hvis du kun ønsker at have bil i de kolde og våde måneder.  

Du slipper også for meget besvær og høje transaktionsomkostninger, som privatforbrugere støder på, når de vil købe eller sælge en brugt bil i et meget ugennemsigtigt marked. Som leasingtager kan du blot køre hen og aflevere bilen igen efter endt leasingperiode og sætte dig bag rattet i en ny bil, som passer til dine nye behov.

Det er en fleksibilitet mange sætter pris på.

Hvis du også overvejer om leasing er noget for dig, så kig på udvalget her eller skriv dig op til vores nyhedsbrev og få løbende besked, når vi introducerer nye bilmodeller