Hvordan kan vi hjælpe?

Hjælp Biludlejning Hjælp til lejere Lej elektriske køretøjer (EV)

Lej elektriske køretøjer (EV)

Hvis du vil leje en elbil, kan du også filtrere efter dette på GoMore. I denne guide finder du hjælp til at navigere i leje af elbiler.

Ansvar for opladning

Når du lejer en elbil på GoMore, er opladningsomkostningerne generelt ikke inkluderet i lejen, medmindre det er specifikt aftalt med udlejeren. Her er, hvad du har behov for at vide:

  • Betaling for opladning: Som lejer er du ansvarlig for omkostningerne til opladning af køretøjet i løbet af din lejeperiode på samme måde, som når du tanker en benzin- eller dieselbil.

  • Batteriniveau: Det forventes, at du afleverer elbilen med samme batteriniveau, som da lejen startede, medmindre andet er aftalt med udlejer.

Aftaler

  • Aftal med udlejer: Det er vigtigt at afklare opladningsaftaler med udlejeren, før lejen begynder. Dette omfatter hvordan batteriniveauet skal håndteres ved afslutningen af lejen og eventuel kompensation for at aflevere køretøjet med lavere batteriniveau end da lejen startede.

  • Oplysninger i bilprofilen: Tjek bilprofilen, da den måske allerede indeholder oplysninger om opladningsmuligheder og -politikker.

Opladningsinfrastruktur og tips

  • Brug opladningsapps: Download appen "Plugsurfing", som giver et omfattende overblik over næsten alle offentlige ladestationer i Europa. Ved at oprette en gratis profil og tilføje dit betalingskort kan du oplade ved alle stationer uden at være begrænset til en enkelt operatør.

  • Betalingsmuligheder: Langs motorveje og i mange større byer finder du hurtig- og lynladere, hvor du ofte kan betale direkte med et kreditkort.

  • Planlæg din rute: For at sikre tilstrækkelig rækkevidde skal du planlægge dine ruter efter tilgængeligheden af ladestationer, især hvis du skal ud på længere ture.

Fordele ved at leje en elbil

  • Miljøpåvirkning: Ved at vælge en elbil bidrager du til at reducere CO2-udledningen under kørsel og støtte en mere bæredygtig praksis.

  • Billigere: Afhængigt af dit forbrug, el- og benzinpriserne kan det være mere omkostningseffektivt at leje en elbil frem for en benzinbil.

At leje en elbil kræver nogle ekstra overvejelser i forhold til konventionelle køretøjer, fx med hensyn til hvordan og hvor den skal oplades. Sørg altid for at have en klar aftale med udlejeren om tilbageleveringsbetingelser og opladningsansvar. Ved at forberede dig på forhånd og bruge tilgængelige ressourcer som opladningsapps øger du sandsynligheden for en gnidningsfri lejeoplevelse på GoMore.

Fandt du, hvad du skulle bruge?