GoMore Guide: København på cykel

Anna Bartels
Anna Bartels · 18. april 2023

Velkommen til din GoMore Guide – nu i cykelversion med fokus på København. En guide til cykelværdige dagsture, udflugter, oplevelser og aktiviteter spredt udover København.

Guiden er stadig i sin spæde start og vil blive udbygget henover foråret og forhåbentligt år for år og hele tiden opdateret med nye oplevelser. Så er du på udkig efter lidt inspiration til cykelaktiviteter, er du kommet til det rette sted. Guiden stræber på ikke at anbefale alt det, du kender på forhånd. Den vil forhåbentligt inspirere til nye oplevelser.

Kender du historien om Guide Michelin? Den blev i sin tid lavet for at få slidt bildækkene og få folk ud i landet. Vi har lavet vores egen version – i cykeludgave. På GoMore kan du lease ladcykler med gratis service og reparation og køre rundt på den smarteste to- eller trehjulede i byen – med plads til både børn, dyr og indkøb. Kør ud i byen og få en på opleveren. Guiden her er selvfølgelig både til dig, der leaser/vil lease en ladcykel fra GoMore, men også dig der bare gerne vil inspireres til oplevelser i København, der kan nåes på cykel.

Kender du et sted, der bare SKAL på listen? Så send vores communication manager Anna en mail på anna@gomore.com.

OBS: Guiden opdateres løbende…

Vidste du, at når du leaser en ladcykel på GoMore, så får du 10% rabat på billeje, altid? Læs mere her.

Din guide til forår 2023

Vi forsøger at samle forskellige oplevelser til både børnefamilier, par, venner, unge, ældre og meget mere. Vi forsøger også at finde og give kærlighed til de lidt mere ukendte skatte og lokale ildsjæle. Måske du finder en ny favorit i dit nabolag eller i den anden ende af byen.

Bruger du vores guide og tager afsted, må du endelig gerne dele et billede på Instagram og tagge os @gomore.dk.

Cykelguide til København

Dagsture – inspiration til cykeloplevelser og -aktiviteter

Herunder finder du som sagt ikke de oplevelser, der er listet på de fleste andre guides. I disse cykeloplevelser i København har vi fokus på de gode historier, lokale ildsjæle, hidden gems og de lidt anderledes aktiviteter. Du vil blive inspireret til fysiske aktiviteter, velsmagende oplevelser, inspirerende historier og meget mere.

Vi har nøje udvalgt alle steder samt skrevet med dem, og nogle har været så søde at tilbyde en lille ting til dem, der kommer, fordi de har hørt om det gennem guiden her. Så husk endelig at sige det, hvis du kommer forbi. Del også gerne guiden med venner og familie, så de kan inspireres til cykelture rundt omkring i hovedstaden.

OBS: Guiden opdateres løbende…

Læs også: GoMore Guide: Sommeroplevelser i Danmark eller GoMore Guide: Oplevelser til efterårsferien

Flere Fugle i Nordvest

Kender du til Demokrati Garagen på Rentemestervej i Nordvest? Som de selv kalder det, er det et moderne gør-det-selv værksted for demokrati. “Vi hylder mennesker, der bare går i gang og samler fællesskaber, der løser både hverdagens og samfundets største udfordringer.” Du kan gå til Demokrati Fitness, smøge ærmerne op i et borgerbageri, eller lære mere om nye demokratiformater. Du kan også bare komme forbi til en kop kaffe i solen og tag snakken med din nye nabo.

I Garagen finder du også Flere Fugle. Måske du kender det som et skønt bageri med surdejsbrød, søde sager og god kaffe, og bare dét gør dem et besøg værd. Derudover er det også en bar-, spise- og eventsted. Der er hverdagsmad til gode penge hver torsdag, der er kaffe- og bagekurser, der er koncerter, talks, musikquiz, surdejspizzaer og meget mere.

Sydhavnstippen og alpakaer

Syd for Sydhavnen ligger Sydhavnstippen, eller bare Tippen som gengangere kalder det, er et skønt naturområde cirka 20 minutters cykeltur fra Rådhuspladsen eller indenfor en rask 30 minutters cykeltur fra de fleste steder i København. Her møder du åben himmel, luft og havudsigt og masser af natur.

I sommerhalvåret kan du finde får og alpakaer græssende i nordfolden og om vinteren i sydfolden. Måske du kan være heldig at møde en isfugl, en lækat eller en skovhornugle. Vi kan anbefale at tage en picnic med i cykelkurven eller på ladet af cyklen og tage på opdagelse i det grønne område. Hermed et tip om at besøge Sydhavns sydligste tip, Sydhavnstippen.

Veras market under Buen på Nørrebro

Er du en genbrugshaj, måske med særlig kærlighed til genbrugstøj, så har du formentligt allerede krydset veje med Veras Market. Henover foråret kan du enten selv booke en stand og sælge ud af gamle favoritter, der er klar til et nyt hjem, eller du kan cykle forbi og finde dine nye favoritter blandt alle bodens stande.

Der er altid god stemning på Veras Marked, og giver du dig tid til det, er der mange gemte skatte på tøjstativerne og bordene rundt omkring til billige penge. Du finder det under Buen hver søndag fra 9. april til 28. maj.

Kommer du forbi under Buen, så husk at sige at du har fået tippet i guiden hos GoMore – så giver de en high five.

De Glemte Kæmper George Christianshavn

De Glemte Kæmper

Særligt rundt omkring København men også resten af landet og endda ude i verden finder du De Glemte Kæmper af kunstneren Thomas Dambo. Oprindeligt seks styk placeret i Vestegnen lavet for at få lokale ud at opleve nærområdet, skoven, ved vandet og på bakketoppe.

Nogle står stadig i forstaderne til København, andre er flyttet og der er kommet flere til. Både i resten af Danmark men også ude i verden. Dem omkring København kan nemt opdages som en form for skattejagt, hvor I vælger et par stykker (eller bare en enkelt) og finder dem på cykel eller gåben. På billedet herover ser du Green George placeret på Christiania. Find deres placeringer her og tryk gerne på nogle af billederne, da der gemmer sig flere kæmper og placeringer under hvert billede.

BaneGaarden i Sydhavnen

BaneGaarden ligger mellem Vesterbro og Sydhavnen. Nogle omtaler det som Narnia, da du skjult bag togsporene finder en grøn sti, der leder dig derhen. En form for grøn oase med fokus på bæredygtig udvikling i gamle trælader omringet af en masse vild natur.

I laderne finder du restauranter, kulturprogram, madboder, læringsforløb, gårdbutik, workshops og meget mere. Kommer du på cykel kan du køre under tunnelen under skinnerne fra Enghavevej.

Vidste du, at når du leaser en ladcykel på GoMore, så får du 10% rabat på billeje, altid? Læs mere her.